Snelcursus

Met de snelcursus kan je kind sneller een zwemdiploma halen voor A en B. De snelcursus duurt ongeveer 6 maanden. Kinderen kunnen vanaf 5 jaar meedoen met de snelcursus. Wekelijks krijgen de kinderen twee uur zwemles met tussendoor een pauze van 15-20 minuten om wat te eten/drinken.

Om te kunnen starten met de snelcursus zijn de volgende basisvaardigheden nodig:

  • zonder hulp(middelen) zelf te water gaan, zijn en blijven
  • onderwater oriëntatie
  • drijven op buik (met gezicht in het water) en rug zonder hulp(middelen)

Met reguliere zwemles heeft een kind gemiddeld 48 uur zwemles nodig voor het behalen van het A diploma en 12 uur zwemles voor het B diploma. Met de snelcursus gaat dit sneller vanwege de minimale leeftijd en de basisvaardigheden die een cursist al heeft.

Soms komt het voor dat je kind met de snelcursus niet het doel behaald. Heeft je kind dan wel het A dilpoma gehaald, maar geen B diploma? Dan mag je kind deelnemen met de reguliere B zwemles om alsnog het B diploma te behalen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Twee keer per jaar is er een startmoment voor de snelcursus. Inschrijven kan op de wachtlijst voor de snelcursus. Er is een snelcursus op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur en op zaterdag van 12.15 tot 14.15 uur. Bekijk hier onze tarieven.

Na de snelcursus is het van belang om ook regelmatig te blijven zwemmen om je zwemvaardigheden te onderhouden.