ZWEMCHALLENGE GEWONNEN DOOR OBS DE RIETENDAKSCHOOL

ZWEMCHALLENGE GEWONNEN DOOR OBS DE RIETENDAKSCHOOL

Wat een geweldige prestatie! OBS De Rietendakschool heeft de ZwemChallenge voor scholen gewonnen. Afgelopen vrijdag werd de beker uitgereikt aan de leerlingen van groep 7 en 8 door Jacqueline Veldhuizen van Aquacentrum Malkander.

 ZwemChallenge voor scholen

Aquacentrum Malkander en Sportservice Apeldoorn (beide onderdeel van Accres) organiseren jaarlijks in samenwerking met de gemeente Apeldoorn de Nationale ZwemChallenge die gratis beschikbaar is voor basisscholen. De ZwemChallenge richt zich op kinderen uit groep 7 die niet (meer) zwemvaardig zijn. Leerlingen nemen het op tegen klasgenoten en gaan de uitdaging aan om te kijken wie het beste het parcours kan afleggen. Op deze manier wordt de zwemveiligheid van leerlingen getest. Afgelopen schooljaar hebben er in Apeldoorn ruim 650 leerlingen van 14 basisscholen meegedaan. OBS de Rietendakschool won de ZwemChallenge door met elkaar het beste resultaat te behalen.

Waarom de ZwemChallenge?

Je zwemvaardigheid neemt af als je niet regelmatig blijft zwemmen. Jaarlijks voldoen ruim 60 kinderen in Apeldoorn niet meer aan het niveau dat ze bij het hoogste zwemdiploma hebben gehaald. Gemiddeld verlaten jaarlijks 45 kinderen in Apeldoorn de basisschool zonder zwemdiploma. Om dit aantal te verlagen, is onder andere de ZwemChallenge ontwikkeld. Aquacentrum Malkander en Sportservice Apeldoorn leveren zo een bijdrage aan het bevorderen van de zwemveiligheid in Apeldoorn.

Deelnemen aan de ZwemChallenge

Scholen kunnen zich op deze website inschrijven voor deze “natte gymles”. Met de Nationale ZwemChallenge wordt getest hoe zwemveilig de leerlingen zijn ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Na afloop ontvangen de kinderen een deelnamecertificaat en eventueel een persoonlijk advies om het zwemniveau te verbeteren.